MAKOT 6.0

Gyurgyó, 2021-09-04


Magyar Kaland-, és Túramotorosok Országos Találkozója 2021 (MAKOT 6.0)

Idén is megrendezésre kerül a Magyar Kaland-, és Túramotorosok Országos Találkozója, a MAKOT, amely a hazai motoros színtér megkerülhetetlen, egyediségével pedig az egyik legizgalmasabb és egyben legcsaládiasabb rendezvénye. kép: MAKOT-6-logo A „kongresszus” jellemzően szakmai jellegű találkozó a túra-, és kalandmotorozás iránt érdeklődők számára. Kitűnő lehetőség a kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére. A programok között idén is lesz Adventure Rider Challenge (ARC), egy kalandmotoros kihívás, amelynek során 2 fős csapatai mérhetik össze tapasztalatukat, tudásukat izgalmas és szórakoztató vetélkedésben. A kihívások között motoros társmentés is lesz (bemutató és tapasztalatcsere az X-Aid Bikers jóvoltából), valamint navigációs (R-Biker), motoros ügyességi (Jeli Motors), és egyéb a túra-, és kalandmotorozáshoz köthető feladatok, pl defekt szerelés (Continental, Kék-Hold). A vándorkupát tavaly a KTM Adventure Crowd Hungary csapata vitte el, nevezni a helyszínen lehet majd, a dobogósok értékes nyereményeket is kapnak majd a támogatók felajánlásaiból.

kép2: arc-navi Természetesen idén is lesz onroad motoros túra, valamint jótékonysági tombola is, szintén a támogatók felajánlásaiból. A helyszínen előre befizetett étkezés, illetve büfé is rendelkezésre áll, az idei évtől profi cateringesek biztosítják az ellátást. A kalandmotorosokhoz illő nomád, sátras szálláslehetőséget a rendezvénynek otthont adó település, a „Bükk Kapuja”, Felsőtárkány szálláskínálata egészíti ki. A MAKOT jelszavai: Sztorik, Inspiráció, Kaland. A szervezők minden évben igyekeznek ennek szellemében ismert és elismert világjáró motorosokat meghívni. Ezek az előadások sokakat inspirálnak, a rendezvény nem titkolt célja segíteni a (nemzetközi szinten alulreprezentált) magyar kalandmotoros közösséget is. Az MAKOT-on szerzett inspirációk alapján több „expedíció”, kalandtúra is szerveződött már az évek során.

kép: makot-camp1, makot-camp2, makot-camp3

Az idei előadók: Kass Zsolt (KassCam, online), Wodzinsky Péter (Lost Biker), Palik Katalin és Palik András (Csavargók), Véghelyi Mónika (MoncA), Bezsnei Andor, Gyurgyó, Vattás (EA AllStars)

Témák a színpadon: amatőr versenyzés (Gibraltar Race), motovlog, motoros videók készítése, Ibériai-félsziget, Nordkapp, Albánia (offroad)

kép: makot-stage Nap közben a tábor területén a kiállítók standjainál is lesznek programok, tesztmotorozás, offroad mini túra elektromos motorokkal, offroad bemutató tréning, elsősegély, társmentés, stb.

A rendezvény napijeggyel is látogatható, de regisztrációköteles.

A rendezvény időpontja: 2021. szeptember 10-11-12. Helyszíne: Felsőtárkány, Lamport völgy, Blues Hill Festival Center Szervező: Condor Riders Adventure Club

További aktuális infókat, valamint a részletes programot a MAKOT facebook csoportjában találhatjátok: https://www.facebook.com/groups/kalandmotorosok/Copyright Kondor Túra Társaság 2024 - Minden jog fenntartva.